Podijeli članak

U prvom susretu finala doigravanja za prvaka Lige Herceg-Bosne u nedjelju u 16 sati u dvorani na Bijelom brijegu sastaju se Student i Grude. 

Finalna serija igra se na tri pobjede, a Student zbog osvajanja prvog mjesta u regularnom dijelu sezone ima prednost domaćeg terena. 

"Spremni dočekujemo finale doigravanja s ekipom Grudama. Naporno smo radili da osvojimo prvo mjesto u regularnom dijelu, te nećemo tu prednost olako prepustiti. Dobro poznajemo ekipu Gruda kao i oni nas, i tko bude imao više koncentracije i želje slavit će u finalu. Ekipa koja bude bolja u skakačkom dijelu, obrani jedan na jedan, trčanju u oba pravca će biti bliža osvajanju titule", kazao je za pogled.ba trener Studenta Boris Džidić. 

U prvom dijelu sezone Grude su na domaćem parketu s 73:67 bile bolje od Studenta, dok je u nastavku natjecanja Student u Mostaru slavio s 87:69. 

"Student je blagi favorit u ovom finalu, jer ima veći broj kvalitetnih igrača. Mi jedva čekamo utakmice i dat ćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje i osvojimo prvo mjesto. Utakmice u finalu će biti dosta drugčije od onih u regularnom dijelu sezone, budući da borba za titulu donosi posebnu draž", riječi su trener KK Grude Igora Jelića. 

Ekipa koja osvoji Ligu Herceg-Bosne izborit će pravo nastupa u Prvoj košarkaškoj ligi BiH.