Podijeli članak

Tagovi

Nakon što su u ožujku ove godine u okviru skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Belgiji izborili drugo mjesto (iza Azerbajdžana, a ispred domaćina skupine Slovačke i posljednje Norveške), odnosno doigravanje za plasman na ovo veliko natjecanje, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine je doznala i ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama, a to je Nizozemska.

„Izbjegli smo skupinu reprezentacija koje nam je bila želja zaobići, odnosno Ukrajinu, Srbiju i Rumunjsku. Veće šanse sigurno imamo protiv Nizozemske, ekipa su s kojom možemo igrati ukoliko svi nogometaši budu zdravi i spremni, kaže izbornik bh. tima Boro Matan.

Prvi susret se igra 17. rujna u BiH, dok je uzvrat na rasporedu 24. rujna u Nizozemskoj.

„Oni su reprezentacija koja posljednjih desetak godina ne sudjeluje na velikim natjecanjima, ali očito u posljednje vrijeme dosta ulažu kako bi se vratili na tu razinu. Međutim, ne mogu tvrditi da će nas pobijediti. Nadam se da neće odlučiti to što su oni susjedi zemlje u kojoj se održava EP, Belgije, rezonira Matan.

BiH će po treći puta sudjelovati u doigravanju za plasman na veliko natjecanje.

„Ovo je vjerojatno dosad naša najbolja šansa, ali i prilika generacije jer možemo postati prva nogometna reprezentacija u BiH koja je ostvarila plasman na jedno veliko završno natjecanje. Vjerujem u ove dečke koji su na okupu posljednje dvije godine, oni imaju puno želje i motiva za takav rezultat. Uradit ćemo sve da se plasiramo, ali ukoliko ipak ne uspijemo vjerojatno ćemo se okrenuti pomlađivanju, govori Matan za Dnevni list.

Bh. futsal tim se u posljednje vrijeme puno više okupljao, a što se odmah osjetilo i na rezultatima. Vrlo je to važno pred doigravanje jer domaća natjecanja još neće krenuti.

„Ranija okupljanja će nam dosta značiti, imamo svoju igru i bit će samo važno da se igrači pripaze tijekom ljetnih turnira, ali i ispoštuju program koji će dobiti, jer će se zbog nedostatka vremena sami morati fizički pripremiti, napominje Matan.

Naša reprezentacija će se prvi puta okupiti 19. kolovoza kada će putovati u Makedoniju i s domaćom selekcijom odigrati dvije prijateljske utakmice.

„U međuvremenu ćemo dobiti i snimke protivnika po kojima ćemo ih analizirati. Pokušat ćemo dogovoriti još jedan test meč, ali to nije prioritet. Važno je da u posljednjih sedam dana pred meč dobro radimo, zaključio je izbornik Boro Matan.

Vraća se Bevanda

Na dva okupljanja do susreta s Nizozemcima struka na čelu s Matanom će pokušati otkloniti nedostatke koji su viđeni na kvalifikacijama u Slovačkoj.

„Moramo ispoštovati plan priprema, dodatno se uigrati i poraditi na prekidima. 90 posto ekipe će činiti isti igrači, a nadam se da će nam se poslije bolesti spreman vratiti i Tomislav Bevanda. Ostali su dosad bili na raspolaganju i nadam se da će tako i ostati, izjavio je Matan.