Podijeli članak

U Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru već dvije godine uspješno djeluje Sportska udruga studenata. Ovaj hvale vrijedan projekt nastao je kako bi se zadovoljile potrebe studenata za organiziranim bavljenjem sportsko-rekreacijskim aktivnostima.

Cilj ove Udruge je ponuditi mladima mogućnost da istobodno studiraju i aktivno se bave sportom na poluprofesionaloj razini. Studentima sportašima Udruga nudi:

1. Besplatan smještaj u najboljem Studentskom centru u BiH;
2. Tri besplatna obroka u studentskom restoranu;
3. Besplatno korištenje teretane. 
 


U sklopu Sportske udruge studenata SCM djeluje SKK Student i OKS Mostar. Košarkaši su ostvarili odlične rezultate u prethodne dvije sezone Lige Herceg - Bosne, a i odbojkašice Studenta s uspjehom se natječu u Superligi FBiH.

SKK Student je u prvoj sezoni natjecanja osvojio treće mjesto, dok je u netom završenoj u polufinalu doigravanja poražen od Viteza, novog prvaka Lige Herceg - Bosne. Odbojkašice Studenta u iznimno jakoj konkurenciji Superlige FBiH osvojile su deveto mjesto ostavivši iza sebe odbojkašice iz Širokog Brijega i Čapljine.

Košarkaši Studenta ove sezone su po prvi put nastupili u Regionalnoj sveučilišnoj ligi. Uz mostarske studente u tom natjecanju još nastupaju igrači sa Sveučilišta iz Beograda, Podgorice, Splita, Novog Sada i Rijeke. Želja je organizatora natjecanja u slijedećoj sezoni uključiti u ovaj projekt i žensku odbojku.

Sportska udruga studenata SCM planira nastup na Sveučilišnim prvenstvima i igrama (www.eusa.eu).

Treninzi u klubovima Sportske udruge su prilagođeni predavanjima i ispitima na fakultetu, te igranje za neki od klubova donosi dodatne bodove pri zahtjevu za smještaj u Studentskom centru. Članovi Sportske udruge mogu koristiti sve resurse Studentskog centra Mostar (internet, knjižnica, teretana, vešeraj…).