O udruziMladi ste, ambiciozni i talentirani? Želite se baviti sportom i studirati? Sada imate priliku. Moto je novoosnovane Sportske udruge studenata Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru. Osnivač prve sportske udruge u Mostaru je Studentski centar Mostar, a kako doznajemo ovaj hvale vrijedan projekt nastao je kako bi se zadovoljile  potrebe studenata za organiziranim natjecanjem i bavljenjem sportsko-rekreacijskim aktivnostima. 

Voditelj Sportske udruge Studenata SC-a imenovan je Boris Džidić, mostarac koji je prve košarkaške korake napravio u dvostrukom prvaku Europe, zagrebačkoj Ciboni. Karijeru je uz Cibonu gradio nastupajući za svjetski poznate klubove. Karijeru završava u Zrinjskom, gdje je preuzeo ulogu sportskog direktora, a poslije je u dva navrata bio v.d. trenera.

„Prije svega, cilj ove Udruge je ponuditi mladima mogućnost da istodobno studiraju i aktivno se bave sportom na poluprofesionalnoj razini. Do sada je to bilo jako teško izvedivo na našim prostorima, pa je određen broj mladih ljudi želeći takav sustav obrazovanja odlazio u SAD  – riječi su Borisa Džidića, voditelja Sportske udruge studenata SC-a.

„Ići ćemo korak po korak prema izgradnji sportskih timova. Cilj je imati par osnovnih ekipnih  sportova za ovo područje kao što su futsal i košarka kad govorimo o muškim ekipama, a nadam se da ćemo imati barem jedan ženski ekipni sport, odbojku ili rukomet. Poseban naglasak bit će stavljen na individualne sportove“, kazao je Džidić te dodao: "Što se tiče samih projekata, prva na redu je futsal ekipa koja ima niz aktivnosti tijekom proljeća i ljeta, a nadam se da će ostale momčadi biti uspostavljene do kraja ljeta. Imamo kontakte s ljudima iz svjetske i europske studentske sportske obitelji, gdje postoji veliki broj događaja i siguran sam kako ćemo uskoro početi odlaziti na međunarodna natjecanja te u najboljem svijetlu predstaviti Studentski centar Mostar i ovu sportsku udrugu“.  

Anita Glibić, glasnogovornica Studentskog centra Mostar ističe kako će Centar dati punu podršku Udruzi te se nadaju istoj od strane Grada i ostalih nadležnih institucija.
„ Istaknula bih kako su u Udrugu dobrodošli svi zainteresirani studenti mostarskog Sveučilišta, bez obzira na smjer, godinu i način studiranja. Sve što trebaju učiniti je doći u ured Sportske udruge studenata  koja se nalazi u prostorijama Studentkog centra i tražiti daljne informacije o članstvu i aktivnostima“, kazala je Glibić.
 

Kako doznajemo, Studentski centar Mostar ima u planu raditi i na  izmjenama Pravilnika o smještaju studenata u dom, u kojem bi studenti sportaši dobili određen broj bodova na status sportaša pri apliciranju na Natječaj za prijem u dom. „Dobivanjem dodatnih bodova, mladi sportaši imali bi veće izglede za prijem u dom,  mnogi samim time i priliku za akademsko obrazovanje i nesmetan daljnji razvoj u sportu“, kazala je Glibić.

Kontakt Udruge:

 

Tel: 063 647 100

Mail:[email protected]